Däckskola med imove

Däckskola med imove

0

av imove den 15.01.23

Senast uppdaterad 18.01.23 10:09

Rätt val av däck ökar elbilens räckvidd, säkerhet och minskar miljöpåverkan. Väl underhållna däck medför prestanda och säkerhet för varje mil som elbilen rullar.


Elmotorer kräver mindre underhåll än förbränningsmotorer och väljer du dessutom rätt däck för din elbil eller laddhybrid minskar behovet av service ytterligare. Så vad är bra att tänka på när du väljer däck för din elbil? Vi har gjort en snabb analys baserat på säkerhet, miljöpåverkan och komfort.


SÄKERHET

Säkerhet är primärt, även när det kommer till elbilar och laddhybrider. Elbilar och hybrider har ett vanligtvis ett tungt batteri som gör dem tyngre än bilar med förbränningsmotorer. En tyngre bil tar längre tid att stanna, vilket innebär att däck av hög kvalitet blir ännu viktigare, särskilt på hala och våta vägbanor som vi har gott. Det nordiska väderförhållanden är en extra viktigt detalj att ta hänsyn till, så välj därför däck som är speciellt utformade för bra grepp på is, snö och våtgrepp under sommaren.


MILJÖ

Energieffektiva däck ökar din elbils räckvidd. Var särskilt uppmärksam på däckets rullmotstånd. Ett däck med lågt motstånd kräver mindre energi att rulla och tar dig längre per laddning med en lägre miljöpåverkan. Håll utkik efter däck som uppnått A-kategori vilket är det bästa när det gäller bränsleeffektivitet. Klass A-däck har även lägre miljöpåverkan än däck i andra klasser.KOMFORT

Med högkvalitativa däck får du ut det bästa av kraftfulla elbilar. Det finns däck som har utvecklats för att behålla sina finjusterade egenskaper under hela däckets livscykel. Dessa premiumdäck erbjuder tyst säkerhet och bekväm körning varje säsong. Många ägare av elbilar eller hybrider väljer odubbade vinterdäck för bättre komfort, men för dem som värdesätter isgrepp, finns även ett flertal varianter av tysta dubbdäck.När du väl monterat nya däck bör du inte helt glömma bort dem. Du bör regelbundet kontrollera deras skick för att upptäcka eventuellt ojämnt slitage eller stick- och skärskador. För att maximera däckens livslängd så har vi två tips:


  1. Undvik kraftiga accelerationer under de första 24 timmarna efter ett däckbyte så att monteringsfettet mellan däcket och fälgen hinner torka. På det sättet förhindras att däcket rör sig på fälgen.
  2. Elmotorer levererar sitt maximala vridmoment direkt, något som skiljer sig från förbränslemotrer. Detta innebär att beroende på din körstil, så kan drivdäcken slitas mer än normalt. Därför rekommenderar vi att rotera framdäcken bak och tvärtom efter 500 – 800 mils körning. Det kan öka dina däcks livslängd med upp till 50 procent.

Denna hemsida använder sig av cookies - Genom att acceptera hjälper du oss att anpassa och förbättra vår service.