Kia e-Niro

Elbil - Sommarens val

Juli är en semestermånad i Sverige, och det verkade även som att nybilsregistreringarna delvis valde att ta semester i år. I juli minskade nämligen antalet registrerade bilar kraftigt jämfört med tidigare månader, och speciellt utmärkte de sig mot samma tid i fjol.

Däremot stod sig siffran för antalet nyregistrerade elbilar stark. Totalt fick Sverige under juli månad in 17 506 stycken nya bilar och av dessa var 2 606 elbilar. Denna siffra motsvarar ungefär 15 procent av alla nya bilar.

Kia e-Niro

Om vi blickar tillbaka mot föregående år och jämför med antalet elbilar då kan vi konstatera att juli månad i år bjöd på en rejäl ökning. Förra året stod nämligen antalet nyregistrerade elbilar för endast 6,8 procent under juli månad.
Att antalet nyregistrerade elbilar är uppe på 15 procent är också över årssnittet för andelen elbilar under 2021. Andelen elbilar i Sverige uppgår hittills i år till 12,5 procent av den totala nyregistreringen av bilar, elbil som diesel. Månaderna från april och framåt står för den största andelen ökning, vilket kan tolkas som tack vare den ökade elbilsbonusen som infördes under våren.

Det blir spännande att se vad nästkommande månaderna bjuder på samt om 2021 blir året som elbilar gör en rejäl ökning jämfört med föregående år!

Är du intresserad av att köra en elbil? Hos oss kan du prenumererar på elbilar 30 dagar i taget. Läs mer om våra bilar och boka din elbil här.

elbilar statistik juli

Topp 10 elbilar i juli