Teslas vd Elon Musk presenterade på torsdagen en humanoid robot som heter Tesla Bot

Elon Musk presenterar Tesla´s Bot

Teslas vd Elon Musk presenterade på torsdagen en humanoid robot som heter Tesla Bot som körs på samma AI som används av Teslas flotta av autonoma fordon. En fungerande version av roboten dök inte upp under Musks avslöjande, även om en artist utklädd till en Tesla Bot gjorde en liten robotlik dans.

Teslas vd Elon Musk presenterade på torsdagen en humanoid robot som heter Tesla Bot

Det oväntade avslöjandet kom i slutet av Teslas AI Day-presentation där Musk hemlighetsfullt endast delade med sig av några få detaljer och lite powerpoint-bilder av den kommande AI-roboten. Den 172 cm långa roboten förväntas väga ca 57 kg och kommer att byggas av "lätta material", berättade Musk.

Dess huvud kommer att vara utrustat med autopilotkameror som idag används av Teslas fordon för att känna av miljön och kommer att innehålla en skärm för att visa information.

"Det är tänkt att hon ska vara vänlig", sa Musk lite skämtsamt, "och kunna navigera genom en värld byggd för människor" fortsatte han.

Roboten presenterades efter en 90-minuters genomgång av de olika artificiella intelligensuppgraderingarna som Teslas elfordon genomgått, samt Dojo-superdatorn, som hjälper självkörande bussar att navigera genom stadsgator utan mänskligt stöd.

Syftet med Tesla´s Bot skulle vara att eliminera "farliga, repetitiva, tråkiga uppgifter", sa Musk. Han visade även upp ett exempel, där han bad roboten att "gå till affären och hämta ... följande livsmedel." Inte för att en sådan uppgift är särskilt farlig, men du kan tycka att den är repetitiv och tråkig, förtydligade Musk.

Det är svårt att säga hur långt bort det är till en lansering utav Tesla´s Bot, men som vi vet när det gäller Tesla´s nya produkter så finns ett stort gap mellan att visa upp några PowerPoint -bilder och leverera en verklig produkt. Det kommer förmodligen att dröja länge innan du får ditt morgonkaffe levererat via Tesla´s Bot, men enligt Musk kommer troligen en prototyp att vara klar nästa år.

Tesla Bot