Ett samtal med Christian Patay, en Teslaprenumerant och klimatkämpe.

Ett samtal med Christian Patay, en Teslaprenumerant och klimatkämpe.

0

13.09.21

Christian bor i Stockholm och driver ett bolag som heter Tricorona Climate Partner. Ett bolag som har specialiserat sig på att hjälpa företag att förstå och hantera sin klimatpåverkan. För Christian är det viktigt att göra så lite klimatpåverkan som möjligt på vår jord och förutom att hjälpa fler individer och bolag att göra smarta val inför framtiden så var det därför även viktigt för honom att välja en fossilfri bil för att ta sig runt i jobbet och privat.

Christian berättar att det var otänkbart för honom att köra en fossilbil och han jämför det med att välja att köpa en cd-skiva i samband med att Spotify lanserar sin musikprenumerationstjänst. Han var intresserad av att köra en Tesla eftersom han hade hört att bilen inte går att jämföra med något annat. Att det är på en helt ny nivå. Så han började leta efter en bra lösning där han kunde ha bilen både i jobbet och privat men hittade inget upplägg som passade honom.

”Att inte välja att köra en elbil nu är som att köpa en cd-skiva samtidigt som Spotify lanseras. Otänkbart.”

”Att inte välja att köra en elbil nu är som att köpa en cd-skiva samtidigt som Spotify lanseras. Otänkbart.”

Han berättar att han sökte online ungefär ett år efter en passande lösning innan han såg en annons av oss på imove online. När han väl hittade oss och vårt erbjudande om att bli elbilsprenumerant så kändes det helt solklart berättar han. När han sedan även fick se att vi enligt Christian erbjöd de snyggaste, coolaste fossilfria bilarna på marknaden, samt att det går att prenumerera på elbilarna 30 dagar i taget så var det ett självklart val att välja oss.

Christian Pataya och Tesla Model 3 bilen han prenumererar på

Christian Patay och Tesla Model 3 bilen

När vi börjar avrunda vårt samtal berättar Christian om ytterligare en sak han gillar med Teslan, nämligen att det finns så många möjligheter att reglera olika delar på distans.

Han berättar om att han exempelvis nu på sommaren verkligen uppskattar att han kan sätta på AC:n genom mobilen några minuter innan han ska åka iväg med sin dotter. Att kunna sätta fast henne i bilbarnstolen när AC:n redan är igång snarare än att behöva göra flera olika steg där han först spänner fast henne för att sedan gå över till passagerarsätet för att sätta igång bilen och sist Ac:n tycker han är ett stort plus.

Vi kan inte annat än att hålla med.

Har du en customer story som du vill dela med oss? Eller är du intresserad av att bli elbilsprenumerant hos oss? Då kan du ta kontakt med oss i chatten eller se våra tillgängliga elbilar här.

Denna hemsida använder sig av cookies - Genom att acceptera hjälper du oss att anpassa och förbättra vår service.