Vad är en bilprenumeration jämfört med leasing?

Vad är en bilprenumeration jämfört med leasing?

Du kan äga, hyra eller prenumerera på en bil. När vi pratar om bilprenumeration, frågar många om det inte är samma som leasing?

Svaret är väldigt enkelt: Nej.

Kort sammanfattat:

Du disponerar din egen bil.

Men med imove prenumererar du på bilen: Det är vi, eller en av våra samarbetspartners som äger bilen, och du prenumererar på den. Det betyder att du kan avsluta prenumerationen, eller byta till en annan biltyp närsomhelst, utan att det kostar något extra. Du betalar bara för den perioden du använder bilen.

Men leasing däremot baserar sig på att en bilförhandlare säljer bilen till leasingbolaget i tre eller fyra år, för att därefter köpa tillbaka bilen till ett på förhand avtalat belopp. Detta innebär att du som leasingkund måste förplikta dig till att hyra bilen i de tre eller fyra åren. Alltså: mer förpliktelser och mindre flexibilitet.

Förstår du fortfarande ingenting? Läs mer här!

Skillnaden mellan imove och privatleasing

Bilprenumeration och leasing är lika, men bilprenumeration är mycket mer flexibelt. I en bilprenumeration ingår allt detta i ett fast månadsbelopp, så fria mil, ingen bindningstid och ingen startkostnad, och om bilen behöver repareras i verkstaden ordnar vi det: Prenumerationspriset inkluderar också det vi kallar återlämningsförsäkring, vilket innebär att du istället för att betala flera självrisker betalar en premie som försäkrar dig mot alla dessa små händelser. Så du slipper tänka på alla oförutsägbara kostnader som ofta kommer med ett bilägande; priset förblir detsamma. Prenumeration innebär därför full flexibilitet och förutsägbarhet och gör dig till en bekymmersfri bilinnehavare.

imove
Leasing

Möjlighet till fria mil

Tillgängliga bilar idag

30 dagar i taget

Flera förare utan extra kostnad

Alltid helförsäkring

Låg självrisk

Denna hemsida använder sig av cookies - Genom att acceptera hjälper du oss att anpassa och förbättra vår service.