Framgångsrik A-runda banar vägen för imove i Sverige

Framgångsrik A-runda banar vägen för imove i Sverige

imove startade i Sverige i början på 2021 och har växt i rasande takt. Det har gått från att endast erbjuda några få elbilsmodeller till att erbjuda 13 modeller idag. Målet är att nå 1000 prenumeranter under 2022.

Framgångsrik A-runda banar vägen för imove i Sverige

imove i Norge som är moderbolaget till det svenska imove avlsutade precis sin investeringsrunda, den så kallade series A, imove har därmed tagit in över 150 miljoner kronor från investerare. Några utav finansiärerna är fordons- och marknadsplatsen AutoScout24, Hedin Bil, klimat och investeringsfonderna Nysnö Climate Investment & Norstel AB.

AutoScout24 är Europas största marknadsplats för bilar. De är både en plattform för privatpersoner som vill köpa en bil men också för företag som vill sälja bilar. AutoScout24 är verksamma i 18 olika länder.

Hedin Bil är en av de befintliga ägarna i imove och även en av de ledande bildistrubitörerna i Norden med över 30 bilmärken i sortimentet.

Nysnö Climate Investent fokuserar på förnybar energi, resurseffektivitet, hållbar konsumtion och cirkulär ekonomi. Deras vision passar bra in med imove´s om att tillgängliggöra elbilar på fler ställen.

Norstel AB är en riskkapitalfond från Norge som arbetar för att hitta skalbara teknikföretag som främjar hållbarhet. Fonden har ett team av entreprenörer som jobbar för att förändra traditionella branscher.

Framtiden för imove ser ljus ut och målet med investeringen är att öka antalet bilar imove kan leverera till sina kunder och därmed bredda utbudet. I dagsläget kan imove erbjuda bl.a modellerna Volkswagen ID.3 och 4, Polestar 2, MG ZS, Kia ENiro, BMW i3, Tesla Model 3, Renault Zoe, Nissan Leaf, Skoda Citigo iV och Mini Cooper electric.

imove växer stadigt på den svenska marknaden, med en ekonomisk boost kan prenumerationer bli lika vanligt som privatleasing i framtiden.