Imove kommer till Sverige!

imove lanserar i Sverige!

0

04.02.21

imove lanserar i Sverige

Då är imove äntligen uppe och rullar i Sverige med ambitionen att kunna erbjuda elbilsprenumerationer till allt och alla i vårt avlånga land! Vi måste hur som helst börja någonstans varpå Stockholm och Uppsala får den stora äran att bli de två första städerna där vi erbjuder elbilar på prenumeration. Vårt utbud består till att börja med av elbilar från Volkswagen och Skoda Auto via modellerna Skoda Citigo iV, VW ID.3 och VW e-up! Vi har dock redan planerat att ta in bilar från flera olika märken under det kommande året. Allt från Mercedes-Benz, Tesla och Kia till märken du kanske inte hört talas om tidigare såsom MG och Maxus.

Från och med mitten av Februari 2021 erbjuder vi prenumerationer på Volkswagen e-up! Range, Skoda Citigo iV och Volkswagen ID.3 som är tre välrenommerade elbilar av hög kvalite. Alla tre är väl anpassade för dagspendling till jobbet, urban körning eller utflykter. Trots att bilarna är urbana och energieffektiva fordon så ryms fyra passagerare i varje modell. Det finns även gott om utrymme i bagageluckan där tex. Volkswagen ID.3 har ett bagageutrymme på 385 liter.

Prenumererar du på en elbil från imove får du nyttja bilen som om bilen vore din. Du kan använda bilen varje dag utan några begränsningar i körsträcka. Möjligheten att använda bilen hur mycket man vill är någonting som många av våra användare tycker är jätteskönt. Om du stöter på något problem med bilen eller bara har någon allmän fråga så finns vi på chatten alla dagar i veckan. Snittiden för att få svar på en fråga via chatten ligger på mindre än 60 sekunder. Vi har Urban Ninjas stationerade både i Stockholm och Uppsala så att hjälpen alltid finns fysiskt nära till hands också.

Imove lanserade i Norge i mitten av 2018 med enbart ett fåtal elbilar och idag har verksamheten över 800 elbilar som rullar runt på gatorna i städer som Oslo, Bergen och Trondheim. Norge och imove är i framkant med såväl elbilsadoption som elbilsprenumerationer och nu är det dags för resten av världen att åka med på tåget. Sverige är endast startskottet för imove som siktar på att sprida elbilsanvändande till flera europeiska marknader under 2021. Vi i den svenska organisationen är hur som helst glada och stolta över att Sverige var först ut!

Man brukar säga att Sverige ligger tre till fyra år efter Norge när det handlar om elbilsadoption. Förra året (2020) var över 50% av alla nybilsregistreringar i Norge en ny elbil. Vi hoppas nu att Sverige ska kunna ta rygg på vårt nordiska grannland och öka våra blyga 12% närmare Norges nivåer. Vi är övertygade att imove kan snabba på elbilsadoptionen i Sverige genom att minska inträdesbarriärerna till elbilsanvändande med flexibla prenumerationer utan bindningstid, kilometerbegränsningar eller finstilta villkor.

Rapporter från framstående konsultbyråer så som McKinsey & Company och Frost & Sullivan förutspår att mellan 20-25% av alla nyregistrerade bilar kommer att vara prenumerationer år 2025. imove är först med prenumerationskonceptet i Sverige men vi förväntar oss att flera kommer följa i våra fotspår de kommande åren och hjälpa oss att göra bilprenumerationer ett väletablerat koncept i vårt land!

Till sist skulle vi vilja lämna er med en fråga: Vilket bilmärke eller elbilsmodell är du mest intresserad av att kunna prenumerera på? Skriv ett meddelande till oss på chatten så vi vet!