Sveriges starkaste familj använder Sveriges smartaste elbilstjänst

Sveriges starkaste familj använder Sveriges smartaste elbilstjänst

Familjen Dandenell korades till Sveriges starkaste familj i TV-programmet med samma namn på SVT. Familjen består av Anna, Frank och deras två tonårsbarn. De äger en elbil och tycker att det är viktigt att agera hållbart. För att lösa livspusslet med familjens träningar och aktiviteter var en prenumeration på en andra elbil en perfekt lösning för den starka familjen.

Sveriges starkaste familj använder Sveriges smartaste elbilstjänst

Vad fick er att testa imove?
– Jag hade faktiskt pratat med Anna om hur en riktigt smart elbilstjänst skulle vara och hur bra det vore om vi inför långresor kunde låna en annan bil. Tidigare när jag testat korttidsleasing har det blivit många dyra övermil och höga kostnader i självrisk för minsta skada. Jag letade efter en bättre lösning och då hittade jag imove. Det som avgjorde för oss att testa var framförallt att instegspriset är 3995 kronor per månad med inkluderade fria mil, försäkring, flera förare och 30 dagars bindningstid.

Varför har er familj valt att köra elbil?
– Just nu är elbil ett bra miljöval och för oss är det självklart att göra det valet. Tidigare hade vi en stor bil som vi använde för att få plats med hela familjen och all packning vid längre resor. I framtiden kommer det säkert ännu bättre alternativ än elbil och då är vi redo att testa det.

Vad är ni mest nöjda med hos imove?
– Det som sticker ut hos imove är den personliga servicen direkt från start då jag fick svar på min förfrågan via mail sent en söndagkväll. Sedan har det fortsatt så med att vi fick bilen levererad till dörren och även sommar- och vinterdäck blir bytta hemma hos oss om vi vill det. Att bilen fungerar bra räknade jag med eftersom den är nästan ny.

Sveriges starkaste familj & fjällenbilen - @familjen.dandenell Instagram

Sveriges starkaste familj - @familjen.dandenell Instagram

Har ni testat privatleasing tidigare?
– Ja det har vi men inte fastnat därför att priserna upplevts som lockpriser när varken antalet mil, flera förare, försäkring, säsongsdäck eller service ingår. Vi värderar flexibilitet och kostnadseffektivitet vilket gör det smidigare för oss att istället prenumerera på den bil som passar oss. Visst hade jag kunnat köpa en likadan bil och därmed troligtvis haft en lägre månadskostnad. Men jag hade samtidigt bundit upp pengar, drabbats av värdeminskning och ett par gånger om året behövt hyra en större bil till semesterresor vilket hade varit både dyrt och omständigt.

Rekommenderar ni andra att testa imove?
Självklart! Min enda synpunkt för att göra tjänsten ännu bättre var att fjällenbilen som vi kört borde ha en takbox och det har jag redan fått tummen upp på från vår kontaktperson Mathieu.