Tvätta med rent samvete

Tvätta med rent samvete

0

av imove den 11.10.22

Senast uppdaterad 14.10.22 16:22

Det finns många anledningar att tvätta bilen med en bra biltvätt. En av dem är vår miljö. All biltvätt innebär en påverkan på miljön, men det är stor skillnad på omfattningen beroende på hur, var och med vad man tvättar sin bil. I Sverige sker omkring hälften av alla biltvättar hemma, vilket innebär att miljöfarligt tvättvatten med kemiska ämnen rinner rakt ut i naturen och stora mängder rent vatten slösas bort.


Ett företag som revolutionerat biltvätts-marknaden är Woshapp, de har valt att fokusera på det vi prioriterar främst i vår vardag, miljön och tid. De handtvättar din bil på plats och använder sig utav ett speciellt utvecklat bilschampo som är till för vattenfria tvättar. Detta resulterar inte minst i att vatten i mängder sparas, men även en högkvalitativ repfri biltvätt som kommer dit du är. Allt du behöver göra är att lyfta ett finger och boka din biltvätt via deras app.


Woshapp strävar efter att minimera miljöpåverkan i alla led i verksamheten. Bilvårdarna cyklar till bilarna och vi använder biologiskt nedbrytbara produkter. All smuts och miljöfarliga kemikalier som tvättas bort absorberas i mikrofiberdukar som sedan tvättas av ett miljöcertifierat tvätteri. Deras metod använder ca 1 liter vatten vid en tvätt, kontra en traditionell biltvätt som använder ca 250 liter vatten. Med andra ord så innebär Woshapps metod en minskning i vattenförbrukning med ca 99%  i jämförelse med en konventionell biltvätt.


Själva bilschampot som används vid en tvätt löddrar inte som vid en konventionell tvätt. Medlet som används i detta fall löser upp bindningen som smutsen har mot bilen och lyfter däför smutsen från lacken. Smutsen torkas sedan upp med en tjock fiberduk som är framtagen för att smutsen ska landa mellan tvättdukarnas fibrer och inte komma i kontakt med bilens lack och skapa repor.


När smutsen är avtagen från bilen så ligger det ett tunt lager av medel fortfarande kvar på bilen och den är lite matt. Detta är vax som kommer att spridas ut på bilen vid användning av ytterligare en duk som är framtagen för att ge en extra bra finish. Efter putsningen med vaxet är bilen helt ren och repfri.


Det medel som har använts under tvätten ligger nu i dukarna som lämnas till certifierade tvätterier och tvättas på ett miljövänligt sätt. Tvätterierna har fett- och oljeavskiljare som ser till att medlet inte hamnar i avloppet.


Denna hemsida använder sig av cookies - Genom att acceptera hjälper du oss att anpassa och förbättra vår service.