Vad är en bilprenumeration?

Vad är en bilprenumeration?

0

21.01.21

Vad är en bilprenumeration och varför har det blivit så populärt? Den senaste tiden har det dykt upp en uppsjö av olika alternativ till att köpa och leasa bil, låt oss titta närmare på just bilprenumerationen!

En bilprenumeration är ett nytt och enkelt sätt att ha bil på. När du prenumererar på en bil får du samma frihet som när du äger en bil, men med full flexibilitet att kunna avsluta prenumerationen när du vill. Det blir ofta jämfört med Spotify för musik eller Netflix för film. Om ditt behov av bil ändrar sig kan du närsomhelst byta till en annan bil eller avsluta abonnemanget under perioden då du inte behöver en bil.

Våra kunder väljer att prenumerera på en bil för att de vill ha förutsägbarhet och flexibilitet. Bilen är ett transportmedel som står väldigt mycket stilla (faktiskt 96 % av tiden), så allt fler vill undvika att binda kapital eller binda upp sig i åratal i en tillgång som används relativt lite. I tillägg lever vi i en tid med snabba och stora förändringar där bilen du behöver idag nödvändigtvis inte är den du behöver nästa månad eller om sex månader.

Du betalar ett lågt fast månadspris, men kan närsomhelst byta till en annan bil eller avsluta prenumerationen.

Så bilprenumeration är som M (tidigare Sunfleet), Snappcar, Gomore eller Aimo?

Nej, det är ganska stor skillnad. För många räcker det med att veta att man har tillgång på en bil sporadiskt när man behöver det. Detta är bakgrunden till att det ständigt lanseras nya tjänster för sporadiska resor i större städer, till exempel Aimo, M, Snappcar mfl. Dessa tjänster passar perfekt för användare som behöver en bil enbart någon gång i månaden. Vi vill leverera en tjänst som passar användare som behöver bilen ofta (varje dag eller åtminstone ett par gånger varje vecka) och vill göra bilvardagen enklare genom att inte behöva brottas med allt krångel det innebär att äga bil själv. Det viktiga för oss är att bilen du prenumererar på ska upplevas som din egen då den står utanför ditt hem - alltid tillgänglig för dina behov. Men man kan byta ut den eller lämna tillbaka den utan att vara bunden av någon bindningstid.

Vad är egentligen inkluderat i en bilprenumeration, utöver själva bilen?

Det gemensamma för många bilprenumerationer på marknaden är att man inkluderar flera sammansatta tjänster i en och samma produkt. Det finns idag flera leverantörer av bilprenumerationer men innehållet är lite olika. Några bilprenumerationer är egentligen bara en lite mer flexibel leasing, medan andra erbjuder en rad av tilläggstjänster inkluderat i månadsavgiften. Det är alltid bra att läsa igenom och förstå villkoren ordentligt innan man börjar prenumerera så man vet vad man får. Hos imove har vi en del tjänster som vi vet att man inte får hos andra leverantörer. Ingen bindningstid, till exempel. Normalt är denna från 1 till 3 månader. Du kan också köra hur långt du vill eftersom vi erbjuder obegränsad körsträcka, ofta ligger begränsningarna på mellan 1000 – 1500 km i månaden. Vi har en försäkring med låg självrisk som ger dig som prenumerant en riskfri återlämning av bilen och vi kommer hem till dig två gånger per år för att byta däck. Vi erbjuder också tillgång till en extra bil som vi kallar fjällenbilen när du behöver åka längre sträckor.

Vad är en fjällenbil och hur kan ni erbjuda obegränsad körsträcka?

För att minimera barriären med att klara vardagen enbart med en elbil, inkluderar prenumerationen också tillgång till det vi kallar fjällenbil. Fjällenbilen är en större bil, vanligtvis en kombi med fyrhjulsdrift, som kan ta dig på de längre resorna när det finns behov för detta. På så sätt kan alla som har två bilar idag, typiskt en liten bil till vardags och en stor bil för helgerna, klara sig fint med en bilprenumeration från imove. De få resorna till fjällen på vintern, eller sommarstugan på sommaren, är ofta grunden till att många har två bilar. Som tur är upplever vi att fler och fler inser att det är onödigt med en extra heltids-bil som används väldigt sällan. Hos imove får man två bilar med obegränsad körsträcka – till priset av en. Det är bra för plånboken och för miljön.

När vi startade imove blev vi eniga om att skala bort allt det negativa som associeras med att äga en bil. Begränsningar på körsträcka var en av de första faktorerna vi bestämde oss för att ta bort, då vi tror att det inte är särskilt många som kör mycket bil bara för att det är kul. De allra flesta kör bil på grund av att de har ett behov som ska täckas. Vår hypotes var att det säkert kommer vara en och annan som kör för långt men att majoriteten håller sig innanför genomsnittet. Idag vet vi att vi hade rätt och att imove-prenumeranterna har samma körmönster som andra bilister.

Som imove-prenumerant har du 10 dagar med fjällenbilen per år inkluderat i priset.

Vilka bilar erbjuds och hur aktiverar jag min prenumeration?

För oss är det viktigt med ett grönt fotavtryck. imove erbjuder därför bara miljövänliga elbilar. Modellerna varierar från små urbana stadsbilar till stora familjebilar. De flesta väljer småbilar eftersom man har tillgång till en större bil som en del av abonnemanget. De minsta bilarna startar på 3990:- /mån (VW e-up eller motsvarande, medan de större och lyxigare bilarna kan kosta lite mer än 10 000:- /mån.

Det är väldigt viktigt för oss att vara tillgängliga där användaren är och när användaren behöver oss, därför kan alla våra bilar beställas online, dygnet runt. Du väljer den bilen som passar perfekt för dina behov, bestämmer om du vill ha bilen levererad hem eller hämta den hos oss, välj tidpunkt som passar bäst och signera därefter avtalet med BankID. När det är gjort lägger du in dina kortuppgifter. Hela beställningen tar max två minuter. Första betalningen utförs automatisk dagen då prenumerationen startar, därefter dras månadsavgiften från kortet samma datum varje månad. Trängselskatten betalas automatiskt av imove och vidarefaktureras sedan till dig som prenumerant. Det enda du måste komma ihåg är att ladda bilen! Och utan bindningstid är det ju bara att testa, eller hur?

Relaterade artiklar

Denna hemsida använder sig av cookies - Genom att acceptera hjälper du oss att anpassa och förbättra vår service.