Varför välja imove?

Varför välja imove?

Man kan fråga sig varför man borde signa upp för en elbils-prenumeration från imove. Det vill vi gärna försöka att ge ett bra svar på, för den frågan lyfter flera intressanta teman.

Varför välja imove?

Man kan fråga sig varför man borde signa upp för en elbils-prenumeration från imove. Det vill vi gärna försöka att ge ett bra svar på, för den frågan lyfter flera intressanta teman.

Våra användare är väldigt nöjda

Under den senaste tiden har vi på imove fått otroligt positiv feedback via Trustpilot av våra användare. Vi kan stolt säga att vi har Skandinaviens mest nöjda bilprenumeranter med 4,5 av 5 möjliga stjärnor. Våra användare får den produkt och service de förväntar sig, och några gånger till och med lite extra!

Men: vi får såklart också kritik ibland som pushar oss att belysa och nyansera innehållet i vår tjänst jämfört med våra konkurrenter. Och det är också väldigt bra, för det ger oss en inblick i vad ni där ute funderar på och det ger oss en möjlighet att svara. En vanlig fråga vi får är t.ex. hur en bilprenumeration skiljer sig från privatleasing.

Privatleasing eller liknande koncept i sin enklaste form handlar om att gör saker och ting enkelt för användaren, till exempel genom att inkludera
· Service och underhåll
· Däckbyte
· Försäkring
I tillägg definieras ofta en bindningstid eller avtalslängd och hur många kilometer som är inkluderat i leasing-avtalet per månad. Detta är typiskt de gemensamma dragen bland leasing-leverantörer.

Nedan kollar vi närmare på vilka unika mervärden vi på imove erbjuder våra användare:

Obegränsad körsträcka
För det första är vi den enda tjänsten som erbjuder obegränsad körsträcka. Det innebär att när andra aktörer tar betalt per extra-kilometer (som leder till en högre månadskostnad för användaren) behåller våra användare alltid samma månadskostnad oavsett hur långt bilen åker. Vi tror att folk kör bil baserat på ett behov och väldigt få kör bil bara för att köra bil. En imove-bil går i genomsnitt 1157 km per månad.

Endast elbilar men från alla märken
imove erbjuder bara elbilar. Du kommer garanterat att köra miljövänligt med en bilprenumeration från imove. Hos oss hittar du bilar från alla stora och välkända bilproducenter. Det betyder att du inte behöver shoppa runt bland alla billeverantörer. Vi är en one-stop-shop för alla nya attraktiva elbilar.

Fjällenbilen
För oss är det viktigt att din bilsituation ska vara hållbar, och just därför tycker vi att det är bäst att du har den bilen som passar bäst för dig i 99% av tillfällena. Den sista 1 % tar vi hand om genom en fjällenbil som vi valt att kalla det.

Vi utmanar den traditionella bilförsäljningen med att du ska välja den bilen som passar dig bäst under majoriteten av tiden, samtidigt som du ska slippa betala för det du bara behöver bara ibland. De allra flesta är vana med att köpa en bil som tillgodoser ytterpunkterna av behoven, och därför kör många runt med kombi eller SUV till och från butiken, även om de har köpt bilen för att kunna åka till fjällen eller liknande långresor ett par gånger om året.

Om du är en av dem som kör en liten stadsbil på grund av att ditt dagliga behov är att ha en smidig bil som enkelt kan ta dig runt i stan, kan det hända att du behöver en annan bil när du ska till fjällen eller på bilsemester, eller då det är din tur att köra ditt barns kompisgäng på träning.

Fjällenbilen är en större, lite mer robust bil med bättre plats och fyrhjulsdrift, och på så sätt kan du välja den bilen som passar dig bäst idag, och bara byta när ditt behov ändras. Tillgång till fjällenbil är inkluderat i prenumerationen. Har du behov utöver det som är inkluderat, kan det köpas till en låg kostnad.

Ingen bindningstid
De flesta har märkt att världen runt oss ändras snabbare och mer drastiskt än tidigare, och detta gäller även på individnivå där bo-, jobb-, och familjesituationen kan ändra sig snabbt och på det sättet också behovet av bil. Därför har vi inte någon bindningstid, på så sätt kan du avsluta prenumerationen när du vill utan att det kostar dig något. Du undviker att sitta med en bil i 2-3 månader, med löpande kostnader, som du inte behöver. Hos oss betalar du en månad i förskott, men du har ingen bindningstid. Du kan stoppa prenumerationen efter 1 månad och leverera tillbaka bilen nästa dag om du vill det.

Vi hanterar all service och underhåll
Vi samarbetar med däckleverantörer som reser ut till våra användare och byter till sommar- eller vinterdäck där användaren är, och med verkstäder som hanterar service och underhåll; på verkstaden eller där användaren befinner sig.

Våra Urban Ninjas (medarbetare) ser till att användarna får snabba svar på förfrågningar och är länken mellan användaren och våra andra samarbetspartners.

Försäkring
Vi lever upp till våra värden här också; det ska vara enkelt, transparent, och flexibelt, och vi kan skryta av marknadens bästa försäkring: helförsäkring, och 4000 kr i självrisk, som är det lägsta på marknaden. Det kommer inte några extra kostnader för de som kör mer än 1000 km per månad, är under 23 år, eller vill övningsköra.

Vi har dessutom en återlämningsförsäkring på bilen som ser till att småskador inte ska resultera i några överraskande kostnader den dagen du återlämnar bilen. Oavsett hur många gånger du har haft otur så utlöser det bara en självrisk. Och självrisken är samma som för en halvförsäkring.


Vårt unika ekosystem
När du beställer en bil hos oss ringer en av våra Urban Ninjas upp dig för att ge dig all information som du behöver för att kunna börja använda din nya elbil. Du får tag i en Urban Ninja närsomhelst och du kan lita på att de hjälper dig oavsett vad du undrar över. Vår chat har bemanning 12 timmar om dygnet och du får alltid prata med en människa, inte en robot.

Vi hjälper också våra användare med att sätta upp smarta laddningsboxar med garanterad miljövänlig ström, färdig monterad av våra partners. Vi har också ett nära samarbete med digitala bilhandlare som kan hjälpa dig med att sälja den bilen du har idag.

Och om inte det vore nog så byter vi gärna däck på din bil nr 2: vi hämtar däcken när vi byter däck på din imove bil.

För att sammanfatta: i detta samarbete löser vi allt – tillsammans!

Bonus: Ett slag för miljön
Som erbjudandet av fjällenbil indikerar, är ett av imoves mål att minimera antalet bilar på vägarna. Behöver så många hushåll två bilar eller hade de klarat sig med en fjällenbil lite då och då?

I tillägg är det viktigt för oss att vi är, och ska vara, marknadens enda bilprenumerationstjänst med endast elbilar i bilparken, för att förhoppningsvis kunna bidra till att göra våra städer lite grönare.

Avslutningsvis: Vad är flexibilitet värt?
När det kommer till kritan är det mycket i en bilprenumerationstjänst som är svårt att sätta ett konkret pris på: Vad är värdet av flexibilitet?

När bilen går från att vara ett objekt man äger till att den blir en tjänst rör vi oss från de funktionella värdena, som är lättare att prissätta, till de emotionella som är svårare att sätta ett värde på. En bilprenumeration med sitt innehåll är byggt för att ge dig en enklare vardag. Och vad är egentligen din tid värd?

Relaterade artiklar

Vad kostar en bil?

Vad kostar en bil?

Kostnadsbilden för en bil är ofta oöversiktlig och oförutsägbar. Med en bilprenumeration är det väldigt enkelt!

Läs mer
Vad är en bilprenumeration?

Vad är en bilprenumeration?

Vad är en bilprenumeration och varför har det blivit så populärt? Den senaste tiden har det dykt upp en uppsjö av olika alternativ till att köpa och leasa bil, låt oss titta närmare på just bilprenumerationen!

Läs mer